Ensimmäinen kunnon pitsihuiviviritelmä. Onnistui mielestäni kohtalaisesti, alkuperäinen kaava on Christy Verityn 198 yds. of Heaven, työn edetessä tuli tehtyä muutama tarkoituksellinen ja tahaton muutos.

Keskisilmukan molemmille puolille tulisi kaavan mukaan langankierrot, nämä korvasin m1:llä, eli nostin kahden silmukan välisen langan vasemman puoleiselle puikolle ja neuloin sen silmukan takakautta.

Toinen muutos oli tahaton, ja johtui siitä että nähtävästi en tähän ikään mennessä ole oppinut ymmärtämään lukemaani. Luin kyllä monta kertaa kuinka ohjeessa sanottiin 2. kaavion kohdalla että nurjan puolen silmukat olisi pitänyt neuloa oikein, eikä nurin niinkuin huivin 1. kaaviossa. Eli neulon nurjalla puolella silmukat aina nurin, paitsi viimeisellä kerroksella, kun tuon ohjeen vihdoin ja viimein sisäistin, jolloin neuloin viimeisen nurjan puolen kerroksen oikein. Ei se mitään, tuli kivan näköinen huivista kuitenkin :)

Tuossa itseasiassa näkyykin tuo alareuna, jossa siis tosiaan pitäisi olla ainaoikein -neuletta, mutta eipä tuota "virheeksi" tajua ellei tunne alkuperäistä kaavaa. Joka muuten löytyypi Räveltämöstä.

Coming up: the Magic Lemon. Sain päähäni neuloa Hilary Smith Callisin Citron-huivin (minäkö muka neuloisin lähinnä huiveja? Pois semmoiset minusta...) ja en nyt ihan ole vakuuttunut tuosta... Vähän monotoninen neulottava, pelkkää oikeata ja nurjaa ja ihan pirusti silmukoita. We'll see... Se vaikutti silloin ihan hyvältä idealta...