Isäukko on löytänyt eläkepäivillään kutsumuksensa kurpitsaviljelijänä, josta lopputuloksena yksi jalkapallon kokoinen talvikurpitsa tämän vuoden sadosta löysi tiensä ensin meikäläisen jääkaappiin ja nyt kattilan kautta piirakkaan. Reseptin bongasin Lettupannun blogista, ja ensimmäinen kokeilu on nyt tehty. Minä ja arvovaltainen raati (M&M) hyväksymme lopputuloksen. Omnomnom...

Reseptistä poiketen, kurpitsasose oli siis itsetehtyä eikä mitään purkkeja tullut käytettyä, mutta n. 450-500 g tuota varmaan oli. Margariinin määrästä en mene takuuseen, jotain 100 g sitä vissiin oli, vähän meni mutu-pohjalla...

Menee ehdottomasti suurten herkkujen joukkoon...

Siitä jalkapallon kokoisesta kurpitsasta tuli sitten n. 2 litraa kurpitsasosetta, josta nyt siis pakkasessa kolme purkillista n. 500 g annoksina. Sen lisäksi otin tuon kurpitsan siemenet talteen, puhdistin rihmastosta ja huuhtelin, ja nyt ajattelin laittaa uunipellille ja vähän suolaa päälle ja uuniin paahtumaan (225 C, 15-30 min, kunnes kauniin kullankeltaisia). Voi sitten niitä laittaa johonkin salaattiin vaikka...