Viime aikoina on tullut oltua jokseenkin tuottelias neuloja. Sain alta viikossa valmiiksi ensimmäisen Revontuleni (aka Aurora Borealis) ja sitä ennen myös varsin nopeaan tahtiin valmistui yksi kappale Clapotiksia (aka Bednaya Nastya).

 

Kuvassa siis pingottumassa Aurora Borealikseksi nimeämäni pieni hartiahuivi, strategiset mitat ovat korkeus n. 48 cm ja leveys n 1 m. Hivenen pieneksi tuo jäi verrattuna alkuperäisen kaavion huivin mittoihin, mutta eipä tuo haittaa, tämä nyt olikin enemmän semmoinen koekappale, että osaanko tehdä ja miltä näyttää. Lanka on Schoppel-Wollen Zauberball. Puikot olivat 3 mm pyöröt, mutta 4 mm puikot olisivat olleet ehkä paremmat, olisi tullut ilmavampi lopputulos. Zauberballin puikkosuositushan on 2-3... Huiviin meni n. 5/6 -kerä, eli olisi vielä muutamaan kerrokseen ollut lankaa, mutta kun halusin tuolla vaaleammalla sävyllä lopetella, niin lopetin sitten. Muutenkin Zauberball ei aivan riitä koko ohjeen mukaiseen lopputulemaan, mutta ihan riittävän pitkälle kuitenkin. Varastosta löytyisi vielä toinen kerä tuota Zauberballia, luulisin tietäväni mitä serkku saa synttärilahjaksi tänä vuonna :D

Niin, ja alkuperäinen ohjehan on siis Anne M:n Revontuli.

Tämän huivin nimesin Bednaya Nastyaksi. Tähän liittyy hauska tarina... ;) Eli satuin sitten tätä huivia tehdessäni jäämään hivenen koukkuun samannimiseen venäläiseen telenovelaan, ja kun sarjan hahmot ovat jonkin sortin venäläistä aatelistoa ja huivi materiaaliltaan on hyvin pehmeää ja "hienostunutta", tästä johtui hyvin luontevasti huiville nimike. Lanka on Malabrigon Silky Merinoa, väriltään Indiecita ja kulutus yhteen huiviin oli hieman päälle kolme kerää. Huivin voisi kai halutessaan pingottaa, mutta itse en ainakaan ole siihen tämän huivin kanssa jaksanut lähteä.

Alkuperäinen ohje on Kate Gilbertin Clapotis.

Tällä hetkellä puikoilla on toinen Aurora Borealis, lanka on samaa virolaista liukuvärjättyä villalankaa Aade Lõngilta jota alkuperäisessä ohjeessa on käytetty. Aika kivan näköistä jälkeä on tulossa, siitä kuvia kun huivi on valmis.