Siis minäkö muka Revontuli -huivien suuri fani? En suinkaan, pois semmoiset minusta... Tämä kolmas viritelmä on minulle itselleni, tykästyin niin kovasti tuohon väriyhdistelmään. Lanka on tuttua ja turvallista vironvillaa, eli Aade Lõngia, värin nimi oli Lilac. Lanka on hankittu Tinttamarelli -verkkokaupasta tuossa joskus viime keväänä. Puikot 5,5 mm pyöröt, pituudeltaan 100 cm.

Jätin joka toisen reikäkerroksen välistä siten, että viimeinen reikäkerros tulituohon aivan reunimmaiseksi. Viimeisen reikäkerroksen langankierrot neuloin seuraavalla kierroksella silmukan takareunasta, sain vähän isommat reiät reunaan.

Tuon kolmannen Revontulen jälkeen halusin sitten välillä tehdä jotain muuta, joten päädyin sitten sukkia neulomaan. Räveltämöstä löysin Alice Yun ihastuttavan Shur'tugal -nimisen kaavan, sitä väkerrellessä menikin sitten jokunen tovi, mutta eipä mitään, tykkään kovasti tuosta mallista. Lanka on Schoppel-Wollen Zauberball, puikot suosituksen mukaiset 2,5 mm, sukkien koko L. Lopputulos on varsin mieluisa, eikä yhtään haittaa vaikka toinen sukka on hitusen ensimmäistä pienempi tai että ensimmäisen sukan varren kaaviota aloitellessani hivenen takeltelin kunnes sitten sain ajatuksesta kiinni. Vastaisuudessa tulen varmaan tällä mallilla tekemään toisen jos kolmannenkin parin. 

Muutama pikku pointti tosin... En varmaankaan tulevaisuudessa käytä Zauberballeja tähän malliin, tuo kuvio ei oikein pääse oikeuksiinsa. Toiseksi, kantapää tuskin kestää hirveästi kulutusta, seuraavalla kerralla teen varmaan tavallisen kantalapun, ainakin jos meinaan enemmän sukkia käyttää.  

 

Ainiin, ja Tinttamarellista vielä... Tosiaan keväällä tilasin pussillisen lankoja tuolta, toimitus sujui varsin sutjakkaasti ja kun yhtä tilaamaani lankaa oli vain yksi kerä jäljellä, sähköpostilla tiedusteltiin että laitetaanko jotain muuta lankaa vai palautetaanko rahat tilille (otin sitten toista lankaa). Valikoima on aika kivan laaja, ja yli 80 EUR ostokset tulevat ilman toimitusmaksuja.

Että näin tällä kertaa.