Innostuin jokin aika sitten ostamaan Lankamaailma Nordiasta Schoppel-Wollen Reggae Ombré -lankaa. Reggae -lanka on jokseenkin mielenkiintoista, joten pitihän sitä päästä testaamaan. Ajattelin ensin kokeilla tehdä huivin, mutta sitten totesin että kämmekkäät on nopeammat ja tällä hetkellä itselleni tarpeellisemmat.

Yksi kerä Reggae Ombréa a´50 g sisältää n. 100 m lankaa, joka oli aika justiinsa passelisti näitä kämmekkäitä varten. Lankaa jäi kirjaimellisesti ehkä metri jäljelle siitä yhdestä kerästä. Mutta värit on ihanat ja tuota oli tosi kiva neuloa.

Sanakirjan mukaan faggot stitch kääntyy suomeksi risukimppu -neuleeksi, jos joku tietää muuta, korjatkoon. Mutta semmoista neuletta ovat nämä kämmekkäät, lopputulos on hivenen pitsimäinen. Silmukoita noissa ylläolevissa on 39, ja tässä neuleessa pitääkin muistaa, että silmukkamäärän pitää olla kolmella jaollinen, muuten kuvio ei toimi. Alussa on kaksi kierrosta ainaoikeaa, jonka jälkeen aloitetaan risukimppuneule (1 oikein, langankierto, 2 oikein yhteen). Neule lopetetaan kahteen ainaoikein -kierrokseen. 

Lanka: Schoppel-Wolle Reggae Ombré (100 % virgin wool merino), 50 g = 100 m, väri Indian Summer, puikot 5-6.