Kaverin pieni jouluaatonaatonaattona syntynyt lapsonen sai kivat pienet tumput lahjaksi, kun jouluaattona kävin perhettä katsomassa. Valitettavasti ei kuvamateriaalia ole tarjolla, kun pienessä kiireessä tumppuset väkersin eikä kamera ollut ihan pelivireessä. Lanka oli Novitan Woolia, väriltään 010 eli valkoinen, 3,5 mm puikoilla.

Tein kämmekkään, eli siis semmoisen lapasen, jonka kämmenen päätyosan saa käännettyä pois sormien päältä, jos tarvitsee johonkin näppäryyttä vaativaan hommaan ruveta ulkosalla. Ja siis nimenomaan yhdne kämmekkään. Meni vähän soveltamiseksi koko yritys. Ihan nätti lopputulos, ei siinä mitään, mutta se tekele kun ei mahdu oikein kenellekkään. Helpoimmalla pääsen varmaan jos puran vain sen kämmen osan pois, ei se niin suunnattoman vaikeatöinen ollut. Lankana Novitan Puro (mun uusi suursuosikki!!), 5 mm puikot. Homma menee aika pitkälti niinkuin lapasta tekisi, lapasosa vain päätellään auki suurinpiirtein pikkurillin viimeisen nivelen kohdalla. Itse sain tuon kämmenosion hahmotettua parhaiten siten, että otin kämmenselästä tietyn määrän silmukoita yhdelle puikolle, loin muille puikoille vastaavan määrän silmukoita ja jatkoin kämmekkään ympäri, aivan kuin olisin neulonut tavallista lapasta. Osasinkohan nyt selittää tuota oikein kunnolla...

 

Jokin aika sitten oli tylsää ja teki mieli leikkiä hieman koruhelmillä, lopputulos oli tämännäköinen. Ei mikään mestariteos, jälleen kerran hieman kokeilua mikä toimii ja mikä ei.



Näin tällä kertaa.